1کانتنت – مرجع مقالات تولید محتوا و هوش مصنوعی

دیپ فیک چیست؟

تغییر چهره یا ایجاد ویدیو مصنوعی با استفاده از نرم افزار یا ویرایش عکس ایده‌ای جدیدی نیست، اما چیزی که تکنیک دیپ فیک را ترسناک می کند، این است که تقریبا به هر کسی اجازه می‌دهد بدون نیاز به یادگیری این کار را انجام دهد و این موضوع باعث می‌شود که مقیاس این فناوری بسیار بزرگتر شود.

دیپ فیک چیست؟

Deepfake یا دیپ فیک تکنیکی است بر پایه هوش مصنوعی که می تواند چهره یا بدن شخص دیگری را با محتوای دلخواه جایگزین کرد. دیپ‌فیک‌ می تواند یک محتوای جعلی به صورت تصویر، صوت یا ویدیو باشد که برای کاربران بسیار باورپذیر است.

کیفیت بالای دیپ فیک تشخیص واقعیت و  را برای عموم مردم دشوار می کند. حتی اگر بعداً جعلی بودن یک دیپ فیک مشخص شود ممکن است آسیب قابل توجهی به همراه داشته باشد.

دیپ فیک چگونه کار می کند؟

دیپ‌ فیک‌ از تکنیک‌های پیشرفته برای بازسازی تصاویر و ویژگی‌های کدگذاری شده استفاده می‌کند. رمزگذارهای خودکار رایج ترین حالت برای ایجاد دیپ فیک ها هستند. یک نمونه استفاده از تکنیک دیپ فیک برای جایگزینی چهره دو فرد مورد بررسی قرار گرفته است.

اولین مرحله در ایجاد یک دیپ فیک، تبدیل تصاویر چهره به نمایش های کوچکتر مبتنی بر ویژگی با استفاده از یک رمزگذار است. این نمایش حاوی اطلاعات بیشتری است که اغلب به عنوان چهره پنهان شناخته می‌شود. این نمایش شامل ویژگی‌هایی مانند شکل بینی، رنگ پوست و رنگ چشم است. 

سپس چهره پنهان را با استفاده از رمزگشا به تصویر تبدیل می شود. برای تغییر چهره ، چهره شخص a روی چهره پنهان شخص b اعمال می شود و بالعکس. به این ترتیب چهره خروجی بیان و ساختار شخص A را خواهد داشت اما سبک و ظاهر شخص B را خواهد داشت.

آیا دیپ فیک فقط به صورت ویدیو است؟

هرچند که دیپ فیک اغلب در فیلم ها دیده می شود، اما می توان آنها را در عکس ها و حتی صداها نیز پیدا کرد.

کاربردهای فناوری دیپ فیک

تغییر چهره

تغییر چهره رایج ترین و واضح ترین تکنیک است که در آن صورت دو نفر عوض می شود. معمولاً برای ایجاد تصویری از یک سلبریتی در صحنه ای است که در آن حضور نداشتند.

سنتز چهره

سنتز چهره واقعیت را گسترش می دهد و چهره ای را برای شخصی ایجاد می کند که هرگز وجود نداشته است.

ویژگی های صورت و دستکاری بیان

در دستکاری ویژگی و بیان، صورت با تغییر ویژگی های خاص مانند چشم ها یا با تغییر حالت آنها، به عنوان مثال، وارونه کردن اخم تغییر می یابد.

چگونه یک دیپ فیک را تشخیص دهیم

با توجه به ابزارهای گسترده تولید دیپ فیک، ضروری است که همه افراد درکی از روش‌های تشخیص دیپ فیک داشته باشند. به عبارت دیگر، شرکت‌هایی مانند گوگل، آمازون و متا فعالانه جامعه را تشویق می‌کنند تا بفهمند چه چیزی باعث شناسایی یک دیپ فیک می‌شود. آنها از طریق تحقیقات خود و کاربران، روش‌های مختلفی برای تشخیص دیپ فیک را کشف کرده‌اند.

چهره، محیط یا نور غیرطبیعی

تصاویر یا بخش‌هایی از ویدئوها می‌توانند حالت غیرطبیعی و یا لبه‌های ناهموار داشته باشند. محیط (مانند نورپردازی) نیز می تواند غیر واقعی باشد.

رفتار غیر طبیعی

در این ویدیوها پیوستگی بین تصاویر بسیار مهم است و گاهی رفتارهای غیرطبیعی مانند پلک زدن ناهموار یا حرکت مصنوعی در بدن ایجاد می شود.

مصنوعی بودن و تاری تصویر

تصاویر Deepfake ممکن است دارای مصنوعات عجیب و غریب مانند تاری در اطراف گردن باشند که در آن بدن یک فرد با صورت دیگری به هم دوخته شده است.

صدا

هنگامی که دیپ فیک با صدا ترکیب می شود، لب ها ممکن است حرکت غیر طبیعی را در مقایسه با آنچه از صدا انتظار دارید داشته باشند.

چگونه یک دیپ فیک درست می کنید؟

ایجاد دیپ فیک بسیار آسان است و اکثر افراد به راحتی می‌توانند از برنامه‌های گوشی هوشمند استفاده کنند. همچنین، برنامه‌های رایانه‌ای نیز وجود دارند که امکان اجرای نسخه‌های پیشرفته‌تری از دیپ فیک را بر روی CPUها یا GPUها فراهم می‌کنند.

محبوب ترین ابزارهای دیپ فیک

FaceApp

FaceApp عکس‌ها را برای افزودن و حذف ویژگی‌ها تغییر می‌دهد، در نتیجه به کاربران این امکان را می‌دهد که تنها با چند کلیک عکس‌هایی شبیه به افراد مشهور بسازند.

Wombo

یک برنامه هوش مصنوعی است که با انتخاب یک عکس و یک آهنگ، موزیک ویدیو هوشمند و پویا را برای شما پردازش می کند.

DeepFaceLab

این ابزار از یادگیری ماشینی برای جایگزینی چهره‌ها استفاده می‌کند که 95 درصد از ویدیوهای دیپ فیک با استفاده از این نرم افزار ساخته می شود.

Deepfakes Web

Deepfakes Web یک برنامه ابری که قادر است به طور واقعی چهره افراد را در ویدیوها تغییر دهد.

خطرات Deepfakes چیست؟

همچنین، همانند بسیاری از نوآوری های تکنولوژیکی دیگر، دیپ فیک نیز اثرات مثبت و منفی خود را داشته است.

تحقیقات نشان می‌دهد که 98 درصد از ویدیوهای دیپ فیک به منظور ایجاد محتوای پورنوگرافی ساخته می‌شوند. در این ویدیوها، افراد سعی می‌کنند چهره‌های مشهور را بر روی مدل‌ها قرار دهند.

در سال 2022، گوگل تصمیم گرفت استفاده از سرویس Colab برای ایجاد دیپ فیک را ممنوع کند، که قبلاً یک روش محبوب برای آموزش مدل های دیپ فیک بود.

استفاده از دیپ فیک در عرصه سیاست احتمالاً بحث برانگیزترین موضوع است. در جریان تهاجم روسیه به اوکراین در سال 2022، یک دیپ فیک از ولادیمیر پوتین منتشر شد که او در حال تسلیم شدن به اوکراین است.


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *